Μαζική συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας για άμεσα μέτρα ανακούφισης

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο εργασίας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης 30/3/2021 Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών – Δικηγόρων – Οικονομολόγων, στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας δράσης απαιτώντας άμεσα μέτρα ανακούφισης τους από τις συνέπειες της κρίσης και τη διεκδίκηση μέτρων για την κάλυψη των αναγκών τους.

«Ούτε βήμα πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες μας», είναι το μήνυμα που έστειλαν διεκδικώντας μεταξύ άλλων: Έκτακτο επίδομα 800 ευρώ, απαλλαγή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, ακύρωση όλων των απολύσεων, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Την κοροϊδία που υφίστανται μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι από την κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο κατήγγειλε ο Αντώνης Αντανασιώτης, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας και της Επιτροπής Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων.

Στις οφειλές που συσσωρεύονται αναφέρθηκε η Σίσσυ Μανουσάκη από την Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών, καταγγέλλοντας ότι την ίδια στιγμή που διατίθενται πακέτα παχυλής χρηματοδότησης σε επιχειρηματικούς ομίλους, για τους μηχανικούς δεν «περίσσεψε» ούτε ευρώ για να ελαφρυνθούν από τις δυσβάστακτες ασφαλιστικές τους εισφορές.

 

Τα αιτήματα της κινητοποίησης «εκφράζουν τις ανάγκες όλων μας στους χώρους δουλειάς», ανέφερε ο Κώστας Δράκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών.

Την ενίσχυση των μισθωτών και των αυτοαπασχολούμενων απαίτησε ο Δημήτρης Τζαμουράνης, πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

Στην ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας με απολύσεις, αναστολές συμβάσεων, εκτεταμένη τηλεργασία, αναφέρθηκε ο Βασίλης Διονυσόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων.

Τα αιτήματα των μηχανικών του Δημοσίου μετέφερε ο Δημήτρης Πετρόπουλος, πρόεδρος της ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ.

Μέτρα για τους αυτοαπασχολούμενους λογιστές, όπως η καθιέρωση ετήσιας άδειας, απαίτησε ο Τάκης Λεωνιδόπουλος, από την Επιτροπή Αγώνα Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών. Το ψήφισμα του Φοιτητικού Συλλόγου της Νομικής για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση μετέφερε η Όλγα Μοίραλη, μέλος του ΔΣ του εκλεγμένη με την «Πανσπουδαστική ΚΣ», ενώ το λόγο πήρε και φοιτητής από το Πολυτεχνείο.

Το «παρών» των συνταξιούχων μηχανικών, που παλεύουν ενάντια στις αιματηρές περικοπές των συντάξεων τους, μετέφερε ο Κώστας Τζατζανης, πρόεδρος της ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

«Η πρόκληση από το υπουργείο συνεχίζεται», κατήγγειλε ο Ηλίας Τσιμπουκάκης, γραμματέας του ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Στηλίτευσε τη στάση της πολιτικής του ηγεσίας που αρνήθηκε για μια ακόμα φορά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία σωματείων και φορέων και παρέπεμψε σε υπηρεσιακό παράγοντα και μάλιστα στην είσοδο του κτηρίου επικαλούμενη την πανδημία. Ωστόσο οι διοργανωτές ξεκαθάρισαν πως τα αιτήματα έχουν επιδοθεί και το ζήτημα είναι να πάρει θέση η κυβέρνηση και το υπουργείο πάνω σε αυτά. «Συνεχίζουμε γιατί τα αιτήματά μας είναι δίκαια», τόνισε και πρόσθεσε πως «μόνο ο αγώνας μας μπορεί να δώσει τη λύση».

 

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης το ΣΕΤΗΠ, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια, αντιπροσωπείες Φοιτητικών Συλλόγων από σχολές των αντιστοίχων κλάδων και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.

Μαζική συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας για άμεσα μέτρα ανακούφισης
Scroll to top