Δελτίο Τύπου ΠΑΜΕ: Κάλεσμα συμμετοχής στις ολονυκτίες διαμαρτυρίες στις 13 Μάη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη, τα συνδικάτα, της Ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα να συμμετέχουν μαζικά στις ολονύκτιες διαμαρτυρίες που διοργανώνονται από τους φοιτητικούς συλλόγους, τη Δευτέρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για να σταματήσει η σφαγή στην Παλαιστίνη.

Στεκόμαστε στο πλευρό των φοιτητών που στην Αμερική, τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία και σε πολλές ακόμα χώρες του κόσμου κόντρα στην άγρια επίθεση που δέχονται από δυνάμεις καταστολής, καθώς και στην επιχείρηση συκοφάντησης από τις κυβερνήσεις συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Απαιτούμε τον τερματισμό της γενοκτονίας που διαπράττει το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ. Δεν ανεχόμαστε να σκοτώνονται άμαχοι και παιδιά, δεν ανεχόμαστε να μαστίζεται ο Παλαιστινιακός Λαός από την πείνα απότον “στραγγαλισμό” της βοήθειας προς τους εκτοπισμένους Παλαιστίνιους,δείχνουμε την αλληλεγγύη μας συμμετέχοντας στις ολονύχτιες κινητοποιήσεις.

Οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης που μαζί με άλλες πολιτικές δυνάμεις από την πρώτη στιγμή έδιναν άλλοθι στην επίθεση του Ισραήλ στον Παλαιστινιακό λαό, είναι τεράστιες. Όπως τεράστιες είναι οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που μέχρι σήμερα δεν έχουν προχωρήσει στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Καλούμε τους εργαζόμενους της Αττικής  και της Θεσσαλονίκης να βρεθούμε μαζί με τους φοιτητές, τη Δευτέρα 13 Μάη στις 8μ.μ. στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και στις 7μ.μ. στον Λευκό Πύργο στην Θεσσαλονίκη.

Ενώνουμε τις φωνές μας, μαζί τους, για «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

  • Να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και να αποχωρήσουν τα Ισραηλινά στρατεύματ από την Λωρίδα της Γάζας.
  • Να αναγνωριστεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Καμία στήριξη του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ.
  • Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.
  • Κανένας στρατιωτικός έξω από τα σύνορα. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα “Ύδρα”
Δελτίο Τύπου ΠΑΜΕ: Κάλεσμα συμμετοχής στις ολονυκτίες διαμαρτυρίες στις 13 Μάη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Scroll to top