Γιατί ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ

μαζί για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Εκλογές ΤΕΕ 19 Μάη

Γιατί ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ;

Γιατί η ανάπτυξή τους και τα κέρδη τους, μαυρίζουν τη ζωή μας.

Για να υπάρχει πιο ισχυρή, πραγματική αντιπολίτευση, εκεί που ψηφίζονται αποφάσεις. Να ενισχυθεί η δύναμη που παλεύει ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τις ανάγκες μας για τα κέρδη των ομίλων και τις δεσμεύσεις της ΕΕ. Αυτή την πολιτική προώθησαν και προωθούν όλες οι δυνάμεις που συγκροτούν τη σημερινή ηγεσία του ΤΕΕ (ΝΔ, ΠΑΣΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕΑΡ). Μετέτρεψαν το ΤΕΕ σε «μικρό Υπουργείο» (με προϋπολογισμό 1,3 δις € το 2024), το οποίο κατανέμει κοινοτικά και κρατικά κονδύλια στους ομίλους, την ώρα που αρνούνται να υπογράψουν Συλλογικές συμβάσεις εργασίας με τους εργαζόμενους μηχανικούς.

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ πήρε πρωτοβουλίες για την καταδίκη αυτής της πολιτικής στη Διοικούσα και στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, στα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις των επιστημονικών Συλλόγων των μηχανικών.

Για να ενισχυθεί η δύναμη που πρωταγωνιστεί εκεί που ανατρέπονται οι αποφάσεις. Στο ψηφοδέλτιο της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ συμμετέχουν αυτοί που βρίσκονται μπροστά για να οργανωθεί ο αγώνας με συνέχεια, διάρκεια, κλιμάκωση και νικηφόρα προοπτική. Μέσα απ΄τα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (ΣΜΤ, ΣΕΤΗΠ, ΣΕΕΝ, ΕΜΔΥΔΑΣ κ.λπ.), για το συντονισμό με τα υπόλοιπα σωματεία των εργαζομένων, που σημαδεύουν τον πραγματικό αντίπαλο, τους ομίλους, την άρχουσα τάξη και την ΕΕ. Μπήκαν μπροστά για το συντονισμό του αγώνα με τα σωματεία των μισθωτών δικηγόρων και οικονομολόγων και τις Επιτροπές Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων, ενάντια στο αντιασφαλιστικό και στο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Φώτισαν ότι δεν έχουν κοινά συμφέροντα οι μεγαλομέτοχοι των ομίλων και οι μεγαλοεργοδότες με τους εργαζόμενους μηχανικούς.

Για να καταδικάσουμε τις δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΕΑΡ που συγκροτούν τη σημερινή ηγεσία του ΤΕΕ και αποδέχονται με τη στάση τους:

  • Την ισοπέδωση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, την «κλοπή» 1 δις € από τις εισφορές μας στο ΤΜΕΔΕ και τελικά την κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και τη μετατροπή της σε ατομική υπόθεση σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ.
  • Τη φοροληστεία στο εισόδημά μας για να διασφαλιστούν τα «ματωμένα πλεονάσματα» που απαιτεί η ΕΕ, την ίδια ώρα που συνεχίζονται οι προκλητικές φοροαπαλλαγές σε εφοπλιστές, τραπεζίτες και στρατηγικούς επενδυτές.
  • Την κατάργηση του κρατικού ελέγχου της δόμησης και των κατασκευών, την υποστελέχωση και ιδιωτικοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών και τη μεταφορά της κρατικής και εργοδοτικής ευθύνης στις πλάτες των μηχανικών ώστε ο επενδυτής να μπορεί να κάνει «ότι θέλει, όπου θέλει και όταν θέλει».
  • Την εργασία χωρίς δικαιώματα, ωράρια, άδειες, επιδόματα, συλλογικές συμβάσεις, ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους με «μπλοκάκι», για να εκτοξευθούν τα κέρδη των ομίλων.

Για να στείλουμε μήνυμα αντεπίθεσης στον πραγματικό μας αντίπαλο, την άρχουσα τάξη, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και όσους τους υπηρετούν.

Να στείλουμε μήνυμα καταδίκης και αντεπίθεσης ενάντια:

  • Στην εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ, στη στήριξη του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ, στα «παζάρια» των κυριαρχικών δικαιωμάτων με την επιδιαιτησία των ΗΠΑ. Στη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο σφαγής άλλων λαών, σε στόχο στρατιωτικών αντιποίνων και συνένοχο στη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης.
  • Στην πολιτική της ΕΕ που ισοπεδώνει τα πτυχία και τα επαγγελματικά δικαιώματα των διπλωματούχων μηχανικών, η οποία προωθείται με αλυσίδα νόμων, με αποκορύφωμα τον πρόσφατο νόμο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ.
  • Στο σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας με γνώμονα το κριτήριο του «κόστους – οφέλους» για τους ομίλους και το κράτος και την αξιοποίηση των φυσικών καταστροφών ως πεδίο για νέες κερδοφόρες επενδύσεις με τα τραγικά αποτελέσματα, απ΄την Εύβοια και τη Θεσσαλία, ως τη Θράκη.
  • Στην αντιλαϊκή πολιτική της «απελευθέρωσης» των μεταφορών, της ενέργειας, των επικοινωνιών, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που αποτελεί εκτός των άλλων και το μεγάλο ένοχο για το έγκλημα στα Τέμπη.
  • Στη στρατηγική της «πράσινης μετάβασης» της ΕΕ, που αποτελεί συνώνυμο των υπέρογκων κερδών των ομίλων, της ενεργειακής ακρίβειας, των «πράσινων φόρων» και της απαξίωσης σημαντικών εγχώριων ενεργειακών πηγών.
  • Στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας, που μας μετατρέπει σε πελάτες των δημόσιων νοσοκομείων τα οποία λειτουργούν πλέον ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες».

Για να μη ρίξουμε «άσφαιρα πυρά» ψηφίζοντας την παράταξη που στηρίζει το ΜΕΡΑ25 (ΑΡΑΓΕΣ), η οποία αφήνει στο απυρόβλητο τον πραγματικό αντίπαλο, υπονομεύει το συντονισμό του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στις κατευθύνσεις της ΕΕ και επιχειρεί να μετατρέψει το κίνημα σε υπηρέτη της κυβερνητικής εναλλαγής. Με αυτές τις συστημικές δυνάμεις συνεργάζεται στην πράξη στο κίνημα το #BlockTEE (που υποστηρίζεται από το ΝΑΡ), παρά τα κάλπικα αντικαπιταλιστικά συνθήματα στις διακηρύξεις του. Μαζί εμφανίζονται και σε ψηφοδέλτια περιφερειακών τμημάτων και επιστημονικής επιτροπής του ΤΕΕ.

Για να μην μπορούν να ισχυριστούν την επόμενη των εκλογών οι συστημικές δυνάμεις, ότι έχουν την έγκρισή μας να διαπράξουν νέα εγκλήματα σε βάρος μας.

Γιατί πρέπει και μπορούμε να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας, με πιο ισχυρή ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ!

ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

Γιατί ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ
Scroll to top