Κάλεσμα στη 41η μαραθώνια πορεία ειρήνης – Κυριακή 21/4/’23

Το ΠΑ.Μ.Ε καλεί σε συμμετοχή στη 41η Μαραθώνια πορεία ειρήνης που θα πραγματοποιηθεί στις 21/4 με εκκίνηση από τον Τύμβο του Μαραθώνα και στη συγκέντρωση υποδοχής στην Εθνική Άμυνα στις 18:30.

Παλεύουμε για:

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους

Καμία συμμετοχή στους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ

Να γυρίσουν πίσω τα ελληνικά στρατεύματα – καμία στρατιωτική δύναμη έξω από τα σύνορα

Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου στην Ελλάδα

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στους δολοφονικούς  σχεδιασμούς και στην παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Εμείς οι εργαζόμενοι δε διαλέγουμε στρατόπεδο δολοφόνων – ληστών και εκμεταλλευτών. Δε θα δεχτούμε να σκοτωθούμε για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Να πέσει στο κενό η προσπάθεια της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων να εξωραΐσουν τον χαρακτήρα του, παρουσιάζοντας τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ ως δήθεν παράγοντα «ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας» και την ολοένα βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας ως όφελος για το λαό μας. Οι αμερικανονατοϊκές βάσεις και υποδομές που βρίσκονται στο έδαφος της χώρας μας και επεκτείνονται έχουν παίξει βρώμικο ρόλο κατά των λαών σε δεκάδες πολεμικές επεμβάσεις μέχρι σήμερα, στοχοποιώντας τον ελληνικό λαό.

Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας απέναντί σε αυτήν την πολιτική, για να μην πληρώσουμε το κόστος του πολέμου, όπως πληρώνουμε το κόστος της «ειρήνης με το πιστόλι στον κρόταφο». Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις οικονομικές συνέπειες από τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ για την υπεράσπιση των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, όπως το τσάκισμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων, τις επιπτώσεις της ακρίβειας στο εισόδημά  μας, τις συνέπειες της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της Υγείας και της Παιδείας. 7 δις το χρόνο δίνονται για τις πολεμικές δαπάνες του ΝΑΤΟ, την ώρα που τα σχολεία, τα νοσοκομεία, οι υποδομές προστασίας από φυσικές καταστροφές καταρρέουν.

75 χρόνια από την ίδρυση της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ, ο αγώνας ενάντια στην πολιτική που αιματοκυλά τους λαούς συνεχίζεται!

Η φετινή μαραθώνια πορεία ειρήνης συμπίπτει με την αποστολή που οργανώνουν δεκάδες συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στο Βελιγράδι για τα 25 χρόνια από τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας. 25 χρόνια από τότε που τα εργατικά σωματεία της Ελλάδας βρεθήκαν στις γέφυρες και στα χαλάσματα εκφράζοντας με το πιο άμεσο τρόπο την αλληλεγγύη του ταξικού εργατικού κινήματος της Ελλάδας στο Γιουγκοσλαβικό λαό.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗ 41η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»!

Κάλεσμα στη 41η μαραθώνια πορεία ειρήνης – Κυριακή 21/4/’23
Scroll to top