Πρώτη δύναμη ξανά και με σημαντική άνοδο η ΕΣΑΚ στις εκλογές του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

Πρώτη δύναμη ξανά και με σημαντική άνοδο αναδείχτηκε η ΕΣΑΚ στις εκλογές του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

Από 665 ψήφους το 2021 η ΕΣΑΚ πήρε 900 το 2024 και το ποσοστό από 33,1% το 2021 ανέβηκε στο 40,5% το 2024, ενώ εξέλεξε 3 μέλη στο ΔΣ από 2 που είχε και 9 αντιπροσώπους για το ΕΚΑ. 

Η «Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών» πήρε 673 ψήφους (από 587 το 2021) με ποσοστό 30,25% (29,25%) και επανεξέλεξε 2 αντιπροσώπους στο ΔΣ, η «Barricada» 455 ψήφους (από 395) με ποσοστό 20,45% (19,68%) επανεκλέγοντας 2 αντιπροσώπους στο ΔΣ, ενώ η «ΣΥΝάρτηση» (ΣΥΡΙΖΑ) 144 ψήφους (από 196) και 6,47% (9,77%) με απώλεια της μοναδικής έδρας που διατηρούσε στο ΔΣ.

Η ΕΣΑΚ σε ανακοίνωσή της για τα αποτελέσματα των εκλογών αναφέρει: 

«Χαιρετίζουμε και ευχαριστούμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που έδωσαν τη μάχη μαζί μας όλα τα προηγούμενα χρόνια καθώς και εκείνους που αποφάσισαν να ενισχύσουν την προσπάθειά μας και να συμπορευτούν μαζί μας το τελευταίο διάστημα. 

Οι δυνάμεις μας συνέχισαν την ανοδική πορεία σε συνθήκες αύξησης της μαζικοποίησης και ανόδου της συμμετοχής στις εκλογές.

Η άνοδος αυτή προέκυψε σε συνθήκες έντονης διαπάλης με τις υπόλοιπες παρατάξεις που επιμένουν να διασπούν την ταξική ενότητα των μελών του Σωματείου, να βάζουν εμπόδια στην ουσιαστική συμπόρευση με το Συνδικάτο και την Ομοσπονδία Οικοδόμων στον κλάδο, με τα εκατοντάδες Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που δίνουν τη μάχη για την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος με πραγματική οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς.

Το επόμενο διάστημα από ενισχυμένη θέση θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για κλιμάκωση του αγώνα μέχρι την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τους εργοδότες προκειμένου να κατακτήσουμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και να καλυφτούν οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι στον κλάδο».

Πρώτη δύναμη ξανά και με σημαντική άνοδο η ΕΣΑΚ στις εκλογές του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
Scroll to top